Bente Sloth Møller.

 

Jeg er født og opvokset i Sønderborgs frodige natur. Fra barnsben har stærke farver inspireret mig, ofte udtrykt gennem oprindelige kulturers formsprog. Jeg har bevæget mig gennem et bredt spektrum af kunstneriske udtryk sideløbende med studier ved Københavns Universitet, hvorfra jeg blev cand.mag. i 1983. Som freelance foredragsholder og kursusleder ved Folkeuniversitetet, har jeg arbejdet med mange aspekter af kreativitet og dens udtryk, for eksempel danseteater og scenografi. 

Maleriet har altid været mit foretrukne udtryk; sideløbende med mit arbejde som lærer og underviser i billedkunst, har jeg gennem flere år arbejdet henimod at præsentere min kunst i et større forum. Jeg holder af store formater, og jeg har senest haft soloudstillinger i Christianskirken i Sønderborg og hos JDE i Middelfart. Gennem 7 år boede jeg i Mexico; her udstillede jeg og solgte mine malerier i såvel indianske lokale gallerier som store anerkendte gallerier i San Miguel de Allende. 

Jeg har lært af mange kunstnere, jeg har mødt på min vej. På Kunstskolen i Sønderborg har jeg især ladet mig inspirere af Martin Quist og Jes Mogensen. 

Min tætte tilknytning til Mexicansk kunst og kultur viser sig i mit farve og formsprog. Jeg bruger stærke rene farver og jeg opfatter kunstnerisk udtryk som en hyldest til livet. 

Jeg er medlem af bestyrelsen i Kunstværket, Augustenborg og bestyrelsen i Flensborg Fjords Kunst og Kulturforening.